Αγιασμός & λειτουργία της σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιείται ως εξής:

  • Είσοδος οδού Ισμήνης: Α’, Β΄ & Γ’ τάξη
  • Είσοδος οδού Καλυψούς: Δ’, Ε΄ & Στ΄ τάξη

    Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ οι μαθητές/τριες θα βρίσκονται στις αίθουσες τους. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί στις 8.15 π.μ., χωρίς τσάντες, επιδεικνύοντας κατά την είσοδό τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου και θα μεταβαίνουν κατευθείαν στην αίθουσά τους. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ..

    Οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από το χώρο του σχολείου με προστατευτική μάσκα, όπως ορίζει ο νόμος και θα την φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και οποιονδήποτε κατόπιν συνεννοήσεως και σχετικής αδείας εισέλθει στο χώρο του σχολείου. Χρήση μάσκας δεν θα γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

    Οι πόρτες του σχολείου θα ανοίγουν καθημερινά στις 08.00 π.μ., ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πηγαίνουν κατευθείαν στην αίθουσα τους.

    Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο θα πραγματοποιείται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Προσοχή:
Την πρώτη εβδομάδα ΜΟΝΟ οι βεβαιώσεις αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ή οι βεβαιώσεις νόσησης τελευταίου εξαμήνου
θα επιδειχθούν την Δευτέρα 13/09/2021 και την Πέμπτη 16/09/2021

     Η ηλεκτρονική δήλωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ή η εκτύπωση κενής βεβαίωσης πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας https://self-testing.gov.gr/#mathites

    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μπορείτε να προμηθευτείτε έξι (6) συσκευασίες αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) από τα φαρμακεία, για κάθε μαθητή/τρια, από την Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε σε εσάς και στα παιδιά σας Υγεία, Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά.  

 

Ο Διευθυντής και το Διδακτικό προσωπικό του σχολείου.